Μετά την επιβράδυνση που παρατηρήθηκε το 2013, ακολούθησε πέρυσι ένα ισχυρό έτος για τον διεθνή κλάδο των αιολικών. Η εγκατεστημένη ισχύς διεθνώς αυξήθηκε κατά 51.477 MW με βάση τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC).

Πρόκειται για αύξηση 44% σε ετήσια βάση, ενώ οι συνολικές εγκαταστάσεις αγγίζουν πλένο τα 369.553 MW.
“Η αιολική ενέργεια είναι ο πιο ανταγωνιστικός τρόπος προσθήκης νέας ηλεκτροπαραγωγικής ισχύος στο δίκτυο σε ολοένα και περισσότερες αγορές ανά την υφήλιο, ακόμα και όταν ανταγωνίζεται επιδοτούμενες μορφές ενέργειας”, σημείωσε ο γ.γ. Του GWEC, Στιβ Σόγιερ.

“Ο άνεμος είναι μια τεχνολογία που ωριμάζει ταχέως, με αποδεδειγμένη αξιοπιστία και ανταγωνιστικότητα. Όχι μόνο οι χαμηλές της τιμές, αλλά και η σταθερότητα κόστους την καθιστούν ελκυστική τις ΔΕΚΟ, τους ανεξάρτητους παραγωγούς και τις εταιρείες που αναζητούν εξασφάλιση για τις ευμετάβλητες τιμές των ορυκτών καυσίμων”.

Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις του 2014, η Κίνα πρόσθεσε 23.351 MW, με μερίδιο 45% επί της παγκόσμιας αγοράς, ενώ δεύτερη στην Ασία ήταν η Ινδία με 2.315 MW. Στην Ευρώπη, η Γερμανία πρόσθεσε 5.279 MW και η Βρετανία 1.736 MW.