Με πολύχρωμα λουλούδια θα «ντυθούν» τα ποδήλατα της Έδεσσας την Κυριακή, 8 Μαΐου, και θα ξεχυθούν στους δρόμους, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις «Άνοιξη στην Έδεσσα και τη Βεγορίτιδα» που διοργανώνει ο δήμος και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση της πόλης. Περισσότεροι από 150 επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες, όλων των ηλικιών, αναμένεται να στολίσουν τα οχήματα τους με άνθη και θα πραγματοποιήσουν πορεία σε κεντρικά σημεία της πόλης. Η ποδηλατοδρομία των «ανθισμένων» ποδηλάτων, που γίνεται φέτος για πρώτη φορά, θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί από τους καταρράκτες της Έδεσσας και αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα των κατοίκων και των επισκεπτών.

    «Οι ποδηλάτες θα στολίσουν με λουλούδια, αληθινά ή ψεύτικα, τα ποδήλατα τους και θα δώσουν έναν ανοιξιάτικο τόνο στις εκδηλώσεις. Μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι το επιθυμούν, από μικρά παιδιά έως και τους ηλικιωμένους», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Έδεσσας, Γιώργος Ρουμελιώτης.

    Παράλληλα, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί αγώνας ανωμάλου ορεινού δρόμου, 18 χιλιομέτρων, στους δρόμους του κερασιού. Πρόκειται για μια διαδρομή σε χωριά που έχουν ως βασική τους καλλιέργεια το κεράσι.

    Οι εκδηλώσεις «Άνοιξη στην Έδεσσα και τη Βεγορίτιδα» που έχουν τίτλο «Εαρινό Φεστιβάλ - ΑνθοΕδεσσα - Εικαστικός Μήνας Μάιος» θα συνεχιστούν έως και τα μέσα Ιουνίου και εκτός από τις ποδηλατοδρομίες περιλαμβάνουν τη διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας με εξωτικά πουλιά της Ταϊβάν, ανθοέκθεσης με περίπτερα φυτών και λουλουδιών στο πάρκο Καταρρακτών, σκακιστικούς αγώνες και μουσικά προγράμματα.