Δύο νέα τροχαία ατυχήματα, με θύματα ισάριθμα άγρια ζώα, σημειώθηκαν στην Εγνατία οδό. Θύματα της «ασφάλτου» έπεσαν -με διαφορά λίγων ωρών- ένας λύκος και ένα αγριογούρουνο. Το πρώτο τροχαίο έγινε στον οδικό άξονα της Εγνατίας οδού, στην περιοχή Κερδυλλίων του νομού Σερρών και το άτυχο ζώο ήταν μία νεαρή λύκαινα σε αναπαραγωγική ηλικία και βάρους περίπου 25 κιλών, σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος», μέλη της οποίας έσπευσαν στην περιοχή, αφού ενημερώθηκαν από διερχόμενο οδηγό.

    Στο δεύτερο τροχαίο, που σημειώθηκε κοντά στη Νεάπολη Κοζάνης και στο ρεύμα προς Καστοριά του οδικού άξονα της Εγνατίας οδού, θύμα ήταν ένα αρσενικό αγριογούρουνο, περίπου δύο ετών και βάρους 60-70 κιλών. Ο οδηγός του οχήματος δεν τραυματίστηκε αλλά το αυτοκίνητό του υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές.

    «Δύο τροχαία ατυχήματα την ίδια μέρα, με θύματα άγρια ζώα κατά μήκος μεγάλου οδικού άξονα, αποδεικνύουν ότι και οι πληθυσμοί των άγριων ζώων πλήττονται αλλά και οι οδηγοί κινδυνεύουν από τα ελλιπή μέτρα προστασίας στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας μας», επισημαίνει ο «Αρκτούρος».