Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα δημοπρατηθεί η μελέτη για την "Κατασκευή οικολογικού πάρκου ανάπτυξης εναλλακτικών δράσεων τουρισμού, άθλησης, αναψυχής, παρατήρησης, ενημέρωσης εκπαίδευσης σε θύλακες του πάρκου στο ακίνητο της Λίμνης Καϊάφα". Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ (ΕΤΑ), Δημήτρη Λάμπρου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ, Διονυσίας Αυγερινοπούλου.

    Όπως ενημερώνει επίσης την βουλευτή της ΝΔ, ο κ. Λάμπρου, η ΕΤΑ έχει διαμορφώσει Προγραμματικό Σχέδιο (Master Plan) οικοανάπτυξης της Ιαματικής Πηγής Καϊάφα, με επενδύσεις αειφόρου εμπλουτισμού και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, με τίτλο "Πάρκο Οικοανάπτυξης Ιαματικών Πηγών Καϊάφα". Με το Προγραμματικό αυτό Σχέδιο επιδιώκεται μια ολοκληρωμένη και σύνθετη παρέμβαση προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος, με ταυτόχρονες δράσεις περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης της πληγείσας περιοχής του ακινήτου, από τις πυρκαγιές του 2007. Επιδιώκεται επίσης η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με τη δημιουργία ενός νέου οικοτουριστικού πόλου έλξης, ο οποίος θα λειτουργεί υποστηρικτικά και όχι ανταγωνιστικά ως προς τις υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού Ηλείας.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ τονίζει, ακόμη, ότι στόχος είναι η λειτουργική αναβάθμιση των ιαματικών πηγών, μέσω της δημιουργίας ενός βιώσιμου και πρότυπου προορισμού ιαματικού-θεραπευτικού τουρισμού και η παροχή δυνατοτήτων για ήπιες δραστηριότητες αναψυχής, ευεξίας, φυσικής ανάτασης και εκπαίδευσης, συμβατών με την οικολογικά ευαίσθητη ευρύτερη περιοχή. Για την ανάπτυξη αυτών των ήπιων δραστηριοτήτων αναψυχής θα προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων λουτροθεραπείας, η δημιουργία ενός πάρκου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και δραστηριοτήτων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με εγκαταστάσεις διημέρευσης, με την ανακαίνιση και αποκατάσταση των υφιστάμενων μονάδων που βρίσκονται στο Νησί της Λίμνης και με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων και πρακτικών που ανταποκρίνονται στις αρχές του οικοτουρισμού.

    "Εν μέσω οξύτατης οικονομικής κρίσης, δεν έχουμε περιθώριο απώλειας εσόδων, ούτε παρεμπόδισης της κερδοφορίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων", έχει προειδοποιήσει, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, η βουλευτής της ΝΔ κ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και έχει επισημάνει ότι "τα Ιαματικά Λουτρά Καϊάφα αποτελούν ένα σημαντικό πόλο έλξης τουρισμού στην περιοχή και προσφέρουν θέσεις εργασίας".

TAGS