Το μόνο που χρειάζεται για να ζεσταθεί μια τάξη είναι η παρουσία των μαθητών. Αυτό δεν αποτελεί απλά μια μεταφορά. Το σύστημα θέρμανσης στο σχολείο Saint-Exupéry, που βρίσκεται στα περίχωρα της Γαλλικής πρωτεύουσας και εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο, «ανεφοδιάζεται» από την ενέργεια των μαθητών. Πίσω από την ξύλινη πρόσοψη, το πρωτοποριακό κτήριο καταναλώνει μόλις τη μισή ενέργεια σε σχέση με ένα παραδοσιακό σχολείο ίδιου μεγέθους. Πρόκειται για την τρίτη κατασκευή αυτού του είδους στη Γαλλία.
Αυτό το νέο σχολείο περιλαμβάνει ένα νηπιαγωγείο με πέντε τάξεις, δημοτικό με έξι τάξεις, ένα κέντρο ελευθέρου χρόνου που ονομάζεται «Ο Μικρός Πρίγκιπας» και μια αίθουσα σίτισης.

Ο αντικειμενικός στόχος  πέρα από τη μηδενική κατανάλωση ενέργειας, είναι η παραγωγή πλεονάσματος προς πώληση (περίπου 110.550kWh ετησίως).

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, 1.168μ2 φωτοβολταϊκών κατόπτρων έχουν ενσωματωθεί στις οροφές τριών κτηρίων που συνθέτουν το σχολείο. Κορυφαίας τεχνολογία μόνωση και εξαερισμός εξασφαλίζουν την θέρμανση που απαιτείται μόνο κατά τις εξαιρετικά ψυχρές ημέρες. Τις υπόλοιπες ημέρες τα παιδιά είναι αρκετά για να κρατήσουν τους χώρους ζεστούς. Σε κάθε περίπτωση, η θέρμανση παράγεται από αντλίες θερμότητας που είναι συνδεδεμένες με 15 γεωθερμικούς αισθητήρες που βρίσκονται 70 μέτρα κάτω από το έδαφος.

Η κατανάλωση του σχολείου είναι 22 kWh/μ2/χρόνο, που είναι δέκα φορές μικρότερη σε σχέση με ένα κτίριο που έχει κατασκευαστεί με σημερινές προδιαγραφές. Παράλληλα, το σχολείο διαθέτει 5 κήπους που είναι εφοδιασμένοι με συστήματα ανακύκλωσης του νερού της βροχής το οποίο καλύπτει το 40% των αναγκών του σχολείου σε νερό.