Κοινή Υπουργική Απόφαση για ανακατανομή των ποσοτήτων βιοντίζελ στους δικαιούχους (παραγωγούς και εισαγωγείς) υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υφυπουργοί Οικονομικών Δ.Κουσελάς, Περιβάλλοντος - Ενέργειας Γ. Μανιάτης και Αγροτικής Ανάπτυξης Ι. Κουτσούκος.

Με την απόφαση κατανομής των ποσοτήτων βιοντίζελ προσδιορίζονται, ύστερα από διαγωνισμό οι επιχειρήσεις που παραδίδουν βιοντίζελ στα διυλιστήρια της χώρας κι οι ποσότητες για κάθε μια από αυτές. Η πρώτη απόφαση κατανομής για την τρέχουσα χρονιά είχε βασιστεί στα στοιχεία που είχαν αρχικά υποβάλλει οι ενδιαφερόμενοι.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκομιδής των σπόρων από ενεργειακές καλλιέργειες οι δικαιούχοι της κατανομής υπέβαλαν νέες δηλώσεις, στοιχεία και δικαιολογητικά των συμβάσεών τους με τους Έλληνες γεωργούς. Με βάση τα νέα στοιχεία και μετά τη διενέργεια μηχανογραφικών ελέγχων των στοιχείων αυτών έγινε η ανακατανομή.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ οι έλεγχοι συνεχίζονται και εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία θα γίνει νέα ανακατανομή μεταξύ των δικαιούχων.

Το βιοντίζελ που παραδίδεται στα διυλιστήρια αναμειγνύεται με το «κλασικό» ντίζελ κίνησης, που προκύπτει από την επεξεργασία του αργού και διατίθεται στα πρατήρια καυσίμων. Το ποσοστό πρόσμιξης του βιοντήζελ στο πετρέλαιο κίνησης από τις αρχές του 2010 είναι 6,5 %.