Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει τελικά ο συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος στις 3 Ιανουαρίου του 2010 τραυμάτισε θανάσιμα το άλογό του, σέρνοντάς το με το αυτοκίνητό του επί δύο χιλιόμετρα, στο χωριό Πλάτανος του Δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας. Η Αναστασία Αραβαντινού, πρόεδρος του «Αχαϊκού Συλλόγου Για την Μέριμνα των Ζώων» εξηγεί: «Καταθέσαμε μήνυση εναντίον του δράστη και δεν αφήσαμε την υπόθεση να ξεχαστεί, αν και πολλοί προσπάθησαν γι' αυτό! Μετά από ένα χρόνο προανακριτικής διαδικασίας και αφού η δικηγόρος μας, Αννίτα Παπασαράντη, ξεπέρασε όλα τα εμπόδια που έμπαιναν, καταφέραμε να οριστεί δικάσιμος στις 8 Νοεμβρίου του 2011. Ένα τέτοιο έγκλημα δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι».

Η συγκλονιστική είδηση είχε κάνει τον γύρο της Ελλάδας. Σωματεία και ιδιώτες πίεζαν η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία να πράξει τα προβλεπόμενα, ώστε ο δράστης να τιμωρηθεί για τις πράξεις του. Δυστυχώς η τοπική κοινωνία κράτησε το στόμα της κλειστό. Ο ίδιος ο δράστης ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε (!) ότι το άλογο βάρους 400 κιλών (που και καλά το είχε βγάλει βόλτα) έπεσε!

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο εγκληματίας συνταξιούχος αστυνομικός συνέχισε να αναπτύσσει ταχύτητα με το αυτοκίνητό του, σέρνοντας το ζώο επί δύο χιλιόμετρα! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το άλογο να σπάσει τα δύο μπροστινά του πόδια, το δέρμα του να λιώσει, να αιμορραγεί ακατάσχετα από μια μεγάλη τρύπα που άνοιξε στην κοιλιά του, και να φανούν τα εντόσθιά του. Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους! Ο δράστης, μετά την αποτρόπαια πράξη του, σταμάτησε το αυτοκίνητο, έλυσε το άλογο, το πέταξε σε χαντάκι δίπλα στον δρόμο σοβαρά χτυπημένο αλλά ζωντανό και έφυγε.

Το άλογο παρέμεινε εκεί ζωντανό επί ένα 24ωρο, έχοντας φρικτούς πόνους και βγάζοντας κραυγές.

Η τοπική κτηνίατρος που κλήθηκε από τους κατοίκους, λόγω των βαρύτατων τραυμάτων, αποφάσισε την άμεση ευθανασία του, για να το απαλλάξει από το μαρτύριό του.

Όπως είχε γίνει γνωστό τότε, το θηλυκό άλογο εγκυμονούσε!


Πηγή: newsbomb.gr