Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου καθώς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδειξαν ότι οι εξαγωγές της Σαουδικής Αραβίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών παρά την υψηλή παραγωγή, ενώ παράλληλα φαίνεται να εξασθενεί η αύξηση που παρατηρήθηκε πρόσφατα στην άντληση πετρελαίου στις ΗΠΑ. 

Τα διεθνή και τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα την τρίτη κατά σειρά εβδομαδιαία πτώση τους εν μέσω εκτιμήσεων για αυξημένες εξαγωγές από το Ιράν ύστερα από τη συμφωνία για χαλάρωση των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης. 

Στις 10:08 ώρα Ελλάδας, το μπρεντ παράδοσης Σεπτεμβρίου υποχωρούσε 14 σεντς, στα 56,96 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό σημείωνε απώλειες 7 σεντς, στα 50,82 δολάρια το βαρέλι.

Οι εξαγωγές αργού της Σαουδικής Αραβίας μειώθηκαν τον Μάιο στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον Δεκέμβριο, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία διαμορφώθηκαν στα 6,935 εκατ. βαρέλια την ημέρα συγκριτικά με 7,737 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο.