Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κάμψει τις αντιρρήσεις της Βουλγαρίας και να μην τιναχτεί στον αέρα το σχέδιο του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, η κοινοπραξία Transbalkan Pipeline, υπέβαλε τη Δευτέρα (23/5) νέα αναθεωρημένη Μελέτη για τις Κοινωνικές και Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις του πετρελαιαγωγού.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η βασική αλλαγή που έγινε στη μελέτη αφορά στον τρόπο πρόσδεσης των δεξαμενόπλοιων στον κόλπο του Μπουργκάς, με κατασκευή προβλήτα αντί για πλωτήρες μονού σημείου πρόσδεσης για τις εγκαταστάσεις εκφόρτωσης ανοιχτής θαλάσσης.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως υποστηρίζει η Κοινοπραξία, οι εγκαταστάσεις θα είναι δίπλα στο λιμάνι της βιομηχανικής περιοχής του Rosenets το οποίο θα επιτρέψει τη συνένωση με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις μεταφορών.

«Σκοπεύουμε να φτιάξουμε ένα έργο που ανταποκρίνεται πλήρως στις ανησυχίες που έχουν εκφράσει οι βουλγαρικές περιβαλλοντικές αρχές. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η βελτιωμένη μελέτη του προβλήτα για τη Βουλγαρία είναι η βέλτιστη λύση για τις αρχές, το κοινό και το ίδιο το έργο», δήλωσε ο κ. Βλαντισλάβ Εμελιάνοφ, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου της ΤΒΡ.