Δύο νέες διακρίσεις για την Coca-Cola Τρία Έψιλον επιβραβεύουν τη δέσμευση της εταιρίας στη δημιουργία αξίας για την κοινωνία και τη συμβολή στην αειφόρο ανάπτυξη, μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες. 

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον βραβεύθηκε στη φετινή διοργάνωση των Corporate Affairs Excellence Awards της ΕΕΔΕ για το Πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θέλεις» και παράλληλα προκρίθηκε στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον, για την καινοτόμο φιάλη του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ με 24% λιγότερο πλαστικό.

Το Σχολείο που θέλεις- Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θέλεις» απαντά σε ουσιαστικές ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών, μέσα από επισκευαστικές και διορθωτικές εργασίες σε σχολικά κτήρια. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2012 σε στενή συνεργασία με τις δημοτικές αρχές στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.  Μέσα από μία επένδυση που ξεπερνά τα 1 εκατομμύριο ευρώ, έχουν ανακαινιστεί 12 σχολεία και 4.200 μαθητές απολαμβάνουν ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προκρίθηκε και στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον, για την καινοτόμο φιάλη του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ με 24% λιγότερο πλαστικό (PET). Η εταιρεία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας το ερχόμενο φθινόπωρο στο σημαντικό Ευρωπαϊκό θεσμό, ο οποίος προάγει την υιοθέτηση πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης απλό τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ - Φιάλη με 24% λιγότερο πλαστικό (PET)

Με ισχυρή δέσμευση στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη, η εταιρία παρουσίασε το 2014  τη νέα φιάλη, η οποία χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό της επιτυγχάνει ταυτόχρονη μείωση του πλαστικού (κατά 24%), των αέριων ρύπων και του όγκου των απορριμμάτων. Η καινοτομία αυτή έχει ήδη λάβει σημαντικά βραβεία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, μεταξύ των οποίων και το Global Bottled Water Awards 2015 στην κατηγορία Best Sustainability Initiative.

Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον απονέμονται κάθε 2 χρόνια σε όσες επιχειρήσεις των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υποψηφίων προς ένταξη χωρών διακρίθηκαν για τις περιβαλλοντικές τους επιδόσεις. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά σημαντικό Ευρωπαϊκό θεσμό, ο οποίος έχει ως στόχο να παρακινήσει τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στην υιοθέτηση πολιτικών προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης. Η τελετή απονομής των βραβείων όπου και θα ανακοινωθεί και η σειρά κατάταξης, θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2016, ενώ η ανάδειξη των πανευρωπαϊκών νικητών θα γίνει στη πρωτεύουσα της Εσθονίας Ταλίν τον Οκτώβριο του 2016. Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τελούν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

​Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά εδώ και 47 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.  Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της  The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρία (Amita, Frulite, και το εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ), τα snacks TSAKIRIS, ενώ επίσης διανέμει τα ενεργειακά ποτά Monster.  Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου,  Brown-Forman και Gruppo Campari.

Μάθετε περισσότερα στο www.coca-colahellenic.gr και στο Facebook: www.facebook.com/CocaCola3E