Θερινό, «περιβαλλοντικό» σχολείο, παρακολουθούν από σήμερα μαθητές 7 σχολείων της Θεσσαλονίκης με σκοπό την εκπαίδευση για την αειφορία και τη βιωσιμότητα. Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιεί ο δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βερτίσκου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου - Κορδελιού, το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης. Συμμετέχουν συνολικά 57 μαθητές από τις περιβαλλοντικές ομάδες 7 σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη περιβαλλοντικής αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δέσποινα Μιχελάκη, τα παιδιά επισκέφθηκαν το πρωί το δάσος του Βερτίσκου και τα Λουτρά Λαγκαδά όπως και έναν ξυλογλύπτη ενώ αύριο που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, θα περιηγηθούν στους παραλίμνιους οικισμούς της Κορώνειας και Βόλβης.

 «Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά για τη φετινή χρονιά και αναμένεται να λειτουργήσει στο μέλλον ως ολοκληρωμένη δράση που θα αφορά και τη δια βίου μάθηση με διάρκεια μίας εβδομάδας» εξήγησε η κ.Μιχελάκη.