ΗΠΑ: Διαρροή πετρελαίου στον ποταμό Γέλοοστοουν


Πάνω από 100.000 λίτρα αργού πετρελαίου διέρρευσαν στον ποταμό Γέλοστοουν στην Μοντάνα των ΗΠΑ από πετρελαιαγωγό. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων πάσχιζαν χθες να σταματήσουν την μόλυνση αφού η εταιρεία στην οποία ανήκει ο πετρελαιαγωγός, η ExxonMobil, έκλεισε το τμήμα του στο οποίο σημειώθηκε η διαρροή. Εκτενές τμήμα του ποταμού, πάνω από 250 χλμ. σε μήκος, κοντά σε εθνικό πάρκο, έχει μολυνθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Billings Gazette, η οποία επικαλείται πηγές της εταιρείας, στο ποτάμι κατέληξε ποσότητα 750 ως 1.000 βαρελιών πετρελαίου αφότου άρχισε η διαρροή, την Παρασκευή.

Το Εθνικό Πάρκο Γιόσεμαϊτ, το παλαιότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκεται περίπου 50 χλμ. νοτιοδυτικά από το σημείο όπου σημειώθηκε η διαρροή πετρελαίου.

Η ExxonMobil έστειλε δυο δικές της ομάδες απορρύπανσης στην περιοχή και αναμένει την άφιξη τουλάχιστον 100 συμβασιούχων της για να λάβουν μέρος στην προσπάθεια, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Μπίλινγκς Γκαζέτ.

Ο αγωγός μεταφέρει πετρέλαιο από την πολιτεία του Ουαϊόμινγκ σε ένα διυλιστήριο στην πόλη Μπίλινγκς, στην Μοντάνα. Περνά κάτω από το ποτάμι. Δεν έχει ακόμα διακριβωθεί η αιτία της διαρροής, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο