Η ανάπτυξη του φυσιολατρικού τουρισμού είναι ο στόχος της κοινής πρωτοβουλίας που ανέλαβαν οι Δήμοι Χανίων και Αποκορώνου του νομού Χανίων. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνεται την Κυριακή πεζοπορία στο φαράγγι του Δίκταμου που αποτελεί μια όαση πρασίνου στις παρυφές των Λευκών Ορέων, ανακοίνωσε κατά την παρουσίαση της πρωτοβουλίας ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκορώνου Γρηγόρη Μαρκάκη «η πρωτοβουλία μας, είναι μια ευκαιρία ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του δήμου μας, που δεν είναι μόνο παραλίες - έχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των Λευκών Ορέων και φαραγγιών».

Ο φυσιολατρικός τουρισμός είναι μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που προσελκύει Έλληνες αλλά και ξένους επισκέπτες.

Το φαράγγι του Δίκταμου είναι πολύ όμορφο και καταπράσινο με τεράστια πλατάνια, ενώ έχει πολλές κρημνώδεις πλαγιές στις οποίες φύεται το ενδημικό βότανο της Κρήτης, ο δίκταμος ή έρωντας. Ξεκινάει 21 χιλιόμετρα ανατολικά των Χανίων, δίπλα στο χωριό Κατωχώρι, σε υψόμετρο 300 μέτρων, και καταλήγει 8 χιλιόμετρα ανατολικότερα, σε υψόμετρο 40 μέτρων, στο χωριό Φαράγγι, που βρίσκεται δίπλα στο χωριό Στύλος. Γι' αυτό είναι επίσης γνωστό με το όνομα Φαράγγι Κατεχώρι, ή Φαράγγι Στύλου.

Η πεζοπορία μέσα στο φαράγγι είναι εύκολη ακόμη και για παιδιά και διαρκεί περίπου 3 ώρες.
Πηγή: real.gr
TAGS