Παγκόσμια αύξηση στην «πράσινη» ενέργεια


Οι επενδύσεις στην «πράσινη» ενέργεια αυξήθηκαν κατά 32% το προηγούμενο έτος σύμφωνα με έκθεση που διενήργησε η Bloomberg New Energy Finance, για λογαριασμό του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (UNEP). Ατμομηχανή της πράσινης ενεργειακής οικονομίας ήταν τα νέα αιολικά πάρκα στην Κίνα και τα φωτοβολταϊκά σε στέγες στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, το 2010 επενδύθηκε το πρωτοφανές ποσό των 211 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έργα ΑΠΕ έναντι 160 δισ. το 2009.

Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι αναπτυσσόμενες οικονομίες προσπέρασαν τις ανεπτυγμένες σε νέα έργα ΑΠΕ με 72 δισ. έναντι 70 δισ. δολάρια.

Πρωταθλήτρια στις επενδύσεις ΑΠΕ το 2010 αναδείχθηκε η Κίνα, με νέες επενδύσεις ύψους 48,9 δισ. δολαρίων καταγράφοντας αύξηση 28% σε σύγκριση με το 2009, ενώ οι επενδύσεις στη Λατινική Αμερική αυξήθηκαν κατά 39% στα 13,1 δισ. δολάρια.

Σημαντική άνοδος καταγράφηκε και στις επενδύσεις των κυβερνήσεων για Έρευνα και Ανάπτυξη σε “καθαρές” τεχνολογίες οι οποίες σημείωσαν άνοδο 120% σε σύγκριση με το 2009 στα 5 δισ. δολάρια.


ΠΗΓΗ: econews.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο