Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η ρύπανση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πηγιανού Κάμπου και της Σκαλέτας στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του δήμου. Πρόκειται για ρύπανση προερχόμενη από οικιακούς και επαγγελματικούς ρύπους, κυρίως λόγω της μη σύνδεσης οικιών, ξενοδοχείων και επιχειρήσεων με αποχετευτικό σύστημα ή βιολογικό καθαρισμό, που έχει ως αποτέλεσμα το τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος, και οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Η ηγεσία του δήμου Ρεθύμνης καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν την κατάσταση, να εντοπίσουν τους παραβάτες και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η οποία έχει και τον ανάλογο αντίκτυπο στον τουρισμό.

Για την ανεξέλεγκτη ρύπανση έχει ενημερωθεί ήδη το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ παράλληλα για τελευταία φορά γίνεται έκκληση από τη δημοτική αρχή να πάψουν να μολύνουν τη θάλασσα μεταξύ άλλων και επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι με τέτοιες τακτικές υποσκάπτουν τον τουρισμό. Για τον λόγο αυτό μάλιστα θα υπάρξει άμεσα συνάντηση και με το Σύλλογο Ξενοδόχων.

Απόφαση της δημοτικής αρχής είναι το μαχαίρι να φτάσει μέχρι το "κόκαλο", να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν ευθύνες και πρόστιμα.