Την αντίδρασή τους για τη δημιουργία Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) στο Λιγνιτικό Κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, εκφράζουν το Εργατικό κέντρο Αρκαδίας, ο δήμος Μεγαλόπολης, οι πολίτες και φορείς της περιοχής. «Η δημιουργία του ΧΔΒΑ Μεγαλόπολης θα αποτελέσει μία ακόμη "μαύρη τρύπα" στη ΔΕΗ και θα συμβάλει στην περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής με την απόθεση διαφόρων επικινδύνων αποβλήτων από την Πελοπόννησο και ενδεχόμενα απ' όλη τη χώρα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό κέντρο Αρκαδίας.

Το Εργατικό Κέντρο υποστηρίζει ο ΧΔΒΑ «δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα της Επιχείρησης, την προστασία του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, αλλά εξυπηρετεί συμφέροντα ιδιωτικών επιχειρήσεων» και συμπληρώνει ότι η αντίδραση της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων και των ενεργών πολιτών αποτελεί το μόνο δρόμο για να μην γίνει.

«Πρόκειται για ένα θέμα που καίει τη Μεγαλόπολη. Εμείς έχουμε διατρανώσει την αντίθεσή μας εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε για το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Παναγιώτης Μπούρας. Ανάφερε πως από το 2007 ο δήμος έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και ανακοίνωσε πως θα προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας «γιατί η περιοχή μας δεν αντέχει, διότι και ρυπαντικό φορτίο έχει μεγάλο, και αφενός ο χώρος είναι πολύ κοντά στον Αλφειό ποταμό και πάνω από την μεγάλη υπόγεια λίμνη που υπάρχει κάτω από τα ορυχεία».

«Mε δυναμικές κινητοποίησες είμαστε αποφασισμένοι να μην υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο, διότι και περιβαλλοντικά απαράδεκτο είναι και δεν υπάρχει αναγκαιότητα πλέον για διαχείριση αποβλήτων από τη ΔΕΗ. Θα είμαστε μαχητικά αρνητικοί ως το τέλος», πρόσθεσε ο κ. Μπούρας και ανέφερε ότι αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, προκειμένου να του διαμηνύσει την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και την άρνηση των πολιτών, φορέων και δήμου στην δημιουργία ΧΔΒΑ, και το ίδιο -είπε- θα κάνει και με τον υπουργό Περιβάλλοντος.Πηγή: econews.gr