Σε πρωταγωνίστρια στον τομέα των οικιακών φωτοβολταϊκών αναδεικνύεται η Τράπεζα Πειραιώς αφού, όπως προκύπτει από στοιχεία της ΔΕΗ και επισημαίνετται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, κατέχει ποσοστό 32% επί των ενεργοποιημένων συνδέσεων της ΔΕΗ για μικρά φωτοβολταϊκά συστήματα ιδιωτών έως 10 kWp. Ειδικότερα, από την αρχή εφαρμογής του νόμου παραγωγής ενέργειας για τα φωτοβολταϊκά έχει αναλάβει 777 χορηγήσεις επί 2.424 συνδέσεων, βάσει στοιχείων της ΔΕΗ με ημερομηνία 29/04/2011.

Επιπλέον, από την αρχή του έτους, οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς κατέχουν ποσοστό 41,6% στον ίδιο τομέα (528 χορηγήσεις επί 1.267 συνδέσεων, στοιχεία έως 29/4/2011).

Παράλληλα, η Τράπεζα Πειραιώς έχει κατακτήσει σημαντικό μερίδιο και σε άλλους τομείς όπως αυτός της εξοικονόμησης ενέργειας.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι ένας από τους βασικότερους πυλώνες του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον». Μέχρι σήμερα έχει παραλάβει πάνω από 13.000 αιτήσεις δανείων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, από τις οποίες έχουν ήδη προκύψει 3.450 αιτήσεις υπαγωγής. Η Τράπεζα συνεχίζει δυναμικά την υποστήριξη του προγράμματος με στόχο την αύξηση των αιτήσεων υπαγωγής πελατών της.