Η αστυνομία της Αυστραλίας επέδραμε σήμερα στην έδρα της Greenpeace στο Σίδνεϊ, αφού οι ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης διέρρηξαν κορυφαίο επιστημονικό κέντρο της χώρας προκειμένου να καταστρέψουν μικρή έκταση γης, όπου δοκιμαζόταν γενετικά μεταλλαγμένο σιτάρι. Τρεις ακτιβιστές της Greenpeace με στολές ασφαλείας χρησιμοποίησαν κηπουρικά εργαλεία για να περικόψουν μία πειραματική σοδειά σε μεταμεσονύκτια επιδρομή τους την περασμένη εβδομάδα στο Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο CSIRO της Καμπέρα.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, δεν έλαβαν χώρα συλλήψεις στη διάρκεια της επιδρομής.

Η επιδρομή των ακτιβιστών στη πειραματική σοδειά, που αποτέλεσε αντικείμενο σκληρής κριτικής από επιστήμονες και ομάδες αγροτών, κατέστρεψε σπόρους γενετικά μεταλλαγμένου σταριού και φυτών κριθαριού με τους οποίους οι ερευνητές έλπιζαν να βελτιώσουν την υγεία και να μειώσουν τους κίνδυνους ασθενειών των φυτών.

Ερευνητές του CSIRO δήλωσαν πως χάθηκαν μήνες ερευνών που θα έπρεπε τώρα να ξεκινήσουν από την αρχή.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Greenpeace, Campbell, «υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία των Αυστραλών που συνδέονται με πειράματα σε γενετικά μεταλλαγμένο σίτο. Μέχρι σήμερα οι πληροφορίες γύρω από αυτούς τους κινδύνους αγνοήθηκαν ή συγκαλύφτηκαν από την κυβέρνηση».

Πηγή: enet.gr