Έκκληση- πρόσκληση προς τους φορείς και τους πολίτες να συνεργαστούν με τη δημοτική αρχή για την αντιμετώπιση του φαινομένου των γκράφιτι και των κάθε λογής συνθημάτων, το οποίο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην πόλη των Χανίων, απηύθυνε ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο δημαρχείο.

 Όπως επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Χανίων, «τα γκράφιτι και τα πάσης φύσεως συνθήματα που "ξετρυπώνουν" σε κάθε αρχαιολογικό χώρο ή μνημείο, σε δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια στην πόλη μας, "βεβηλώνουν" την πολιτιστική κληρονομιά μας και αλλοιώνουν την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία αυτής».

 «Η κατάσταση αυτή, τόνισε, έχει γίνει αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού από χιλιάδες επισκέπτες, όπως φανερώνουν και τα ποιοτικά ευρήματα από τα ερωτηματολόγια που συμπληρώνουν οι επισκέπτες κρουαζιέρας και οφείλει να μας προβληματίσει».

Την ανάγκη αφύπνισης και συνεργασίας όλων των δυνάμεων της κοινωνίας για την πρόληψη του φαινομένου, επεσήμαναν από την πλευρά τους οι παραβρισκόμενοι στη σύσκεψη.

Ο δήμος Χανίων διά μέσου του δημάρχου Μ. Σκουλάκη διατύπωσε ένα πλαίσιο παρεμβάσεων για την πρόληψη του φαινομένου, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

 - Η έκδοση φυλλαδίου στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κυρίως του σχολικού πληθυσμού.

- Η διοργάνωση Φεστιβάλ Γκράφιτι.

 - Η δημιουργία Ομάδας Εθελοντών Προστασίας Κοινόχρηστων Χώρων.

 - Η εξεύρεση από τη Δημοτική Αρχή μόνιμου χώρου για γκράφιτι.