Οδικά και ενεργειακά έργα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν μέσω ενός ευρέος προγράμματος χρηματοδότησης και θα μετατρέψουν τη Γαύδο σε "πράσινο" νησί προανήγγειλε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, από τα Χανιά, όπου συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης. «Θα κάνουμε τη Γαύδο πράσινο νησί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης δίδοντας και συγκεκριμένα στοιχεία για τα έργα που θα γίνουν σε ολόκληρη την Κρήτη από το τεχνικό πρόγραμμα, το ΕΣΠΑ, τις αστικές αναπλάσεις.

Το βασικό θέμα που απασχόλησε-και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία- τη συνεδρίαση είναι το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 50 εκ. ευρώ, και το οποίο περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο έργα που είχαν προγραμματιστεί από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και σε αυτή τη φάση ολοκληρώνονται. Στο τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται ακόμη κάποια νέα έργα που δημοπρατούνται αυτό το διάστημα.

Ο περιφερειάρχης επεκτάθηκε και σε τρία ακόμη έργα συνολικού προϋπολογισμού περίπου 370 εκ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα οδικής ασφάλειας, 35 εκ. ευρώ, που θα προκηρυχθεί το Σεπτέμβριο, μελέτες προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ για τα μουσεία Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Μεσαράς και Αγ.Νικολάου, και ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο Ρέθυμνο, προϋπολογισμού 230 εκ. ευρώ.
πηγή: energypress.gr