Έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι στην «πρόταση για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση προβλέπονται νέες ζώνες παραγωγικών δραστηριοτήτων έκτασης περίπου 20.000 στρεμμάτων, όπου θα είναι δυνατή η μετεγκατάσταση των εν λόγω βιομηχανιών» απέστειλε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή ερώτηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη και των βουλευτών Θανάση Λεβέντη και Γρηγόρη Ψαριανού για τη συνεχή υποβάθμιση του Κηφισού ποταμού. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημερώνει τους βουλευτές ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση δράσεων υποστήριξης του Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης του ποταμού Κηφισού. Η χρηματοδότηση θα αφορά και «επιδεικτικά έργα ανάπλασης» και έργα απορρύπανσης τμημάτων του Κηφισού ποταμού, καθώς και προγραμμάτων μέτρησης της ρύπανσης του.

Επιπλέον, ο υπουργός ενημερώνει ότι η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος έχει ενεργήσει 70 επιθεωρήσεις στην ευρύτερη περιοχή και έχει διαπιστώσει παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας σε 51 περιπτώσεις. Οι πράξεις βεβαίωσης παράβασης απεστάλησαν στην αρμόδια εισαγγελία πρωτοδικών και στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες.

Επίσης, Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος συνεργάζεται με Κλιμάκιο Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης με αντικείμενο τον έλεγχο των Υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την αδειοδότηση και τη λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Πηγή: energypress.gr