Μήνας… οικολογίας αποδεικνύεται για τη Θεσσαλονίκη ο Σεπτέμβριος, καθώς έχουν προγραμματισθεί για τις επόμενες μέρες, τρεις «οικογιορτές». Η έναρξη γίνεται σήμερα το βράδυ, στο Πέτρινο Σχολείο του τοπικού διαμερίσματος Χορτιάτη, όπου ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χορτιάτη «Αφανός» διοργανώνει το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών και Οικολογίας.

Το πρόγραμμα που ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή, περιλαμβάνει μουσική, χορό, θέατρο, ποίηση, δρώμενα για παιδιά, κουκλοθέατρο και κινηματογράφο.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, θα υπάρχει διαρκής έκθεση βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνημάτων με οικολογικά υλικά, όπως επίσης και έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικής.

Τη «σκυτάλη» παίρνει στη συνέχεια το «Greenwave Festival» που διοργανώνεται στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου στο πάρκο του Ξαρχάκου και στο Θέατρο Κήπου από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, την Ορνιθολογική Εταιρεία, το Δίκτυο ενεργών πολιτών Χορτιάτη και την Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης.

Τέλος, από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Νέας Ελβετίας η Πανελλαδική γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας με τη συμμετοχή 120 παραγωγών και φορέων της Θεσσαλονίκης.
Πηγή: real.gr