Μικρό αλλά αποφασιστικό βήμα για την απεξάρτηση από το ακριβό πετρέλαιο χαρακτήρισε η Greenpeace την άρση της απαγόρευσης βιομάζας για τη θέρμανση των κτιρίων. «Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργού ανοίγει το δρόμο για την άρση μίας αναχρονιστικής διάταξης που εντελώς παράλογα απαγόρευε στους πολίτες των δύο μεγάλων αστικών κέντρων να κάνουν χρήση σύγχρονων συστημάτων βιομάζας για τη θέρμανση των σπιτιών τους», σημειώνει η Greenpeace και προσθέτει ότι πρόκειται για μια ανανεώσιμη, οικονομική και φιλική προς το κλίμα, εναλλακτική επιλογή, αντί για το ακριβό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Η Greenpeace ζητά από την κυβέρνηση να μη μείνει μόνο στην άρση της απαγόρευσης, αλλά να δώσει τα κατάλληλα οικονομικά κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να στραφούν στις ανανεώσιμες πηγές για την παραγωγή θερμότητας στα σπίτια τους, όπως η βιομάζα, τα γεωθερμικά και ηλιοθερμικά συστήματα.

Για αυτόν το λόγο, η Greenpeace τον Ιούλιο επεξεργάστηκε και κατέθεσε στο Υπουργείο ΠΕΚΑ πρόταση συγκεκριμένου καθεστώτος φορολογικών κινήτρων, που επιδοτεί την αγορά πράσινων συστημάτων θέρμανσης και παράλληλα αυξάνει τα έσοδα του κράτους.

Πηγή: energypress.gr
TAGS