Την κατασκευή ενός θαλάσσιου αιολικού πάρκου ανοιχτά του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, το οποίο το οποίο θα αποτελείται από έξι ανεμογεννήτριες, ισχύος 2 μεγαβάτ η καθεμιά, ανακοίνωσαν οι ιαπωνικές αρχές. Όπως εξήγησε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Φυσικών Πόρων και Ενέργειας της χώρας, η κατασκευή του εν λόγω αιολικού πάρκου εντάσσεται «στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για την ανοικοδόμηση της περιοχής προωθώντας μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας».

Η υπηρεσία προγραμματίζει να χρηματοδοτήσει με ποσό έως 20 δισεκατομμυρίων γεν (190 εκατομμύρια ευρώ) το σχέδιο αυτό, με πόρους προερχόμενους από συμπληρωματικές δαπάνες στον προϋπολογισμό για την ανοικοδόμηση της περιφέρειας Τοχόκου στη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Ελπίζοντας ότι οι ανεμογεννήτριες αυτές θα τεθούν προς εκμετάλλευση έως το 2015, η ιαπωνική κυβέρνηση υπολογίζει στη συμμετοχή των ιαπωνικών βιομηχανιών του τομέα αυτού, όπως η Mitsubishi Heavy Industries, η Fuji Heavy Industries, η Japan Steel Works, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της υπηρεσίας.Πηγή: energypress.gr