Δεκατρείς περιοχές της χώρας μας βραβεύτηκαν το Σάββατο στην Ιεράπετρα για την υψηλή ποιότητα των παραλιών τους από την Ευρωπαϊκή Ενωση Παράλιων και Παράκτιων Περιοχών (EUCC). Οι βραβευμένες περιοχές είναι: Ιεράπετρα, Αλόννησος, Χίος, Κως, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ρόδος, Σαμοθράκη, Λέσβος, Ρέθυμνο, Νάξος, Σάμος και Ηγουμενίτσα.

Η 1η πανελλήνια τελετή βράβευσης για υψηλής ποιότητας παραλίες πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Ιεράπετρας, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Δήμο Ιεράπετρας.

Τα βραβεία παρέλαβαν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι των 13 δήμων της χώρας από τον γενικό διευθυντή της EUCC Α. Shalman, ο οποίος παρουσίασε τα κριτήρια επιλογής, τα σημεία όπου διακρίθηκε κάθε περιοχή και τη βαθμολογία που απέσπασε από επισκέπτες και κριτική επιτροπή. Ακόμη μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την Ελλάδα, τονίζοντας πως είναι ο τόπος που μαγεύει τους επισκέπτες ως ένας παράδεισος στη Γη.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η Περιφέρεια Κρήτης θα παρουσιάσει την Εταιρεία Τουρισμού Κρήτης, στην οποία θα συμμετέχουν η περιφέρεια, οι δήμοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς, προκειμένου με οργανωμένο τρόπο να προχωρήσει η προβολή του νησιού.

Πηγή: enet.gr