Να δώσουν τέλος στο παράνομο εμπόριο ζώων που γίνεται κάθε Κυριακή στο Σχιστό είναι αποφασισμένες οι φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και πολλοί πολίτες. Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, στις 9 Οκτωβρίου, μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων και πολίτες της περιοχής με τη συνεργασία της Αστυνομίας συγκεντρώθηκαν στο παράνομο παζάρι Σχιστού για να διαμαρτυρηθούν για την πώληση ζώων αλλά και τις φριχτές συνθήκες στις οποίες κρατούνται.

Οι πωλητές -Ελληνες και αλλοδαποί- γνωρίζοντας ότι αυτό που κάνουν είναι παράνομο, επιτίθενται φραστικά και σωματικά σε όποιον τους πλησιάσει.

Η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει δύο παράνομους εμπόρους και να σώσει μερικά ζώα.Τα ζώα φιλοξενούνται στο καταφύγιο.

Αυτό που γίνεται στο παζάρι του Σχιστού είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Γνωστό και στις Αρχές αλλά και στους δήμους. Εκατοντάδες άνθρωποι πηγαίνουν κάθε Κυριακή στο Σχιστό για να αγοράσουν πράγματα σε οικονομική τιμή. Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος είναι ότι στο συγκεκριμένο παζάρι πωλούνται παράνομα δεκάδες ζώα - μεταξύ αυτών και κουτάβια τα οποία κάθονται μέσα σε άθλια κλουβιά για ώρες κάτω από τον ήλιο ή το κρύο χωρίς τροφή και νερό.

Ζώα ημίαιμα, χωρίς αποδείξεις και πιστοποιητικά, τα περισσότερα κλεμμένα, ζευγαρώνονται παράνομα για να πουληθούν. Όταν δεν πουληθούν, εγκαταλείπονται μέσα στα κλουβιά για να πεθάνουν. Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκουν σχεδόν καθημερινά ετοιμοθάνατα ζώα να αργοπεθαίνουν πεταμένα.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δέχεται συνέχεια καταγγελίες για το Σχιστό αλλά μέχρι τώρα δεν κάνει τίποτα. Το ραντεβού των φιλοζωικών οργανώσεων δίνεται για τρίτη φορά στο Σχιστό την ερχόμενη Κυριακή, όπου με τη βοήθεια της Αστυνομίας θα προσπαθήσουν να σώσουν κάποια από τα ζώα που πωλούνται εκεί.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το παράνομο παζάρι με θύματα τα ανυπεράσπιστα ζώα:Πηγή: protothema.gr