Δημοτικές εκτάσεις χαμηλής παραγωγικότητας, άνω των 500 στρεμμάτων που παραμένουν αναξιοποίητες αναζητά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών του προγράμματος "Ήλιος". Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Ι. Μανιάτης απηύθυνε σχετική πρόσκληση προς όλους τους Δημάρχους της χώρας, με επιστολή του προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας επισημαίνοντας και τα αντισταθμιστικά οφέλη (π.χ. θέσεις εργασίας) που θα υπάρξουν για τις περιοχές εγκατάστασης των μονάδων.

Το σχέδιο "Ήλιος" προβλέπει όπως είναι γνωστό την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη χώρα μας και την εξαγωγή της παραγόμενης ενέργειας στη Γερμανία ή άλλες χώρες της Ευρώπης με χαμηλή ηλιοφάνεια που ενδιαφέρονται να εκμεταλλευθούν το φυσικό πλεονέκτημα της χώρας μας στις ανανεώσιμες πηγές.

"Στόχος μας", τονίζει στην επιστολή ο υφυπουργός, "είναι η παραγωγή καθαρής ενέργειας και η εξαγωγή της στα καταναλωτικά κέντρα της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, κάνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τη χώρα μας πρότυπο στην προώθηση της πράσινης ενέργειας και τονώνοντας ταυτόχρονα την ελληνική οικονομία".