Σε περαιτέρω αναθεώρηση των σχεδίων της για την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας έχει προχωρήσει η Κίνα, η οποία δε φαίνεται να πτοείται από τον "πόλεμο" που της έχουν κηρύξει οι βιομηχανίες φωτοβολταϊκών σε διάφορα σημεία του πλανήτη, με τις ΗΠΑ να πρωτοστατούν.  
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τα κινεζικά κρατικά μέσα, η Κίνα αύξησε κατά 50% τους στόχους που έχει θέσει για το 2015, με τον καινούριο στόχο να περιλαμβάνει 15 γιγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος από φωτοβολταϊκά και ετήσια παραγωγή που αγγίζει τις 20 δισ. κιλοβατώρες.

Τα φιλόδοξα σχέδια της Κίνας, ωστόσο, δε σταματούν στην ηλιακή ενέργεια, καθώς, όπως μετέδωσε η Εθνική Ραδιοφωνία της Κίνας, η κυβέρνηση αποφάσισε έως το 2015 η εγκατεστημένη ισχύς των αιολικών να φτάσει τα 100 GW.

Θα πρέπει να αναφέρουμε βέβαια ότι η φιλόδοξη αυτή κίνηση της Κίνας ενθαρρύνεται και από το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί τεράστια αύξηση στην εγκατεστημένη ηλιακή ισχύ, μετά την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προσφέρει μεγαλύτερα οικονομικά κίνητρα για τα έργα που εγκαταστάθηκαν από τον περασμένο Ιούλιο, έως και το τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2010, η εγκατεστημένη ισχύς από φωτοβολταϊκά στην Κίνα ήταν κάτι λιγότερο από 1 γιγαβάτ, ενώ μέχρι και σήμερα παραμένει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φωτοβολταϊκών προϊόντων, φιλοξενώντας μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες του κλάδου, όπως η Trina Solar, η JA Solar και η Suntech Power.


πηγή: energypress.gr