Μελέτη για την επέκταση του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα, την οποία συνέταξαν το τμήμα Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ από κοινού με το τμήμα Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ, παρέδωσε η Περιφέρεια στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα για την επέκταση του φυσικού αερίου ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι "η δυνατότητα για φθηνή ενέργεια αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, για την προσέλκυση νέων επενδύσεων, για την ελάφρυνση των μονάδων που ήδη λειτουργούν, αλλά και για την οικονομική ελάφρυνση των νοικοκυριών".

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης ανέφερε, από την πλευρά του, ότι αυτήν τη στιγμή το δίκτυο φυσικού αερίου έχει φτάσει μέχρι τα Εξαμίλια Κορινθίας, ενώ πρόσθεσε ότι προϋπόθεση για την επέκταση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα, είναι η ύπαρξη ενός μεγάλου καταναλωτή, όπως για παράδειγμα ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από φυσικό αέριο. Μάλιστα, όπως σημείωσε το όλο θέμα συναρτάται με τη μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, ενώ συμπλήρωσε ότι το όλο εγχείρημα συναρτάται με το γενικότερο ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε και μια κατ' αρχήν συζήτηση για εφαρμογή πιθανών εναλλακτικών σχεδίων, ενώ τέθηκε και το θέμα της ένταξης του έργου στο πρόγραμμα ανάπτυξης του φυσικού αερίου, αλλά και της συμμετοχής που πρέπει να έχουν στην όλη προσπάθεια, τόσο η ΔΕΗ, όσο και η Ρυθμιστική Αρχή ενέργειας.