Στη σύναψη συμφωνίας για την ανάπτυξη σειράς μαύρων προϊόντων πυριτίου, η χρήση των οποίων εξασφαλίζει μεγαλύτερη απόδοση φωτοβολταϊκών, προχώρησε το Εθνικό Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (NREL) των Η.Π.Α. με την εταιρία Natcore Tecnology Inc.
Όπως εξηγεί το NREL, η συγκεκριμένη μέθοδος μειώνει την αντανάκλαση του φωτός από τις μονάδες πυριτίου σε κάτι λιγότερο από 2%, επιτρέποντας στις φωτοβολταϊκές κυψέλες να απορροφούν το 98% της ηλιακής ακτινοβολίας, σε σύγκριση με το 95% των σημερινών ηλιακών κυψελών.

Η συμφωνία έχει υπογραφεί για την ανάπτυξη εμπορικών πρωτοτύπων, βασιζόμενα στις εφευρέσεις μαύρου πυριτίου και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του NREL, τα οποία αναπτύχθηκαν έπειτα από μελέτες που απέδειξαν ότι οι μαύρες ηλιακές κυψέλες πυριτίου, οι οποίες έχουν επεξεργαστεί χημικά για να φαίνονται μαύρες, απορροφούν καλύτερα την ηλιακή ενέργεια.

Σύμφωνα με τον Dennis Flood, Διευθυντή Τεχνολογίας της Natcore, η εταιρία έχει τη δυνατότητα να προστατεύσει τις μαύρες κυψέλες πυριτίου χρησιμοποιώντας την τεχνολογία υγρής εναπόθεσης φάσης (LPD).

"Αυτό ήταν το στοιχείο που έλειπε. Είναι αυτό που θα ενδυναμώσει το μαύρο πυρίτιο", δήλωσε χαρακτηριστικά.πηγή: energypress.gr