Τις αντιδράσεις κατοίκων και επιχειρηματιών της Κέρκυρας προκαλεί η δρομολογημένη εγκατάσταση μονάδας ιχθυοτροφείου στη νησίδα Καπαρέλι, από εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό.
Σε λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες, παρουσία παραγόντων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου της Κέρκυρας, οι συμμετέχοντες αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και να κινηθούν δικαστικά, προκειμένου να αποτρέψουν την εγκατάσταση της μονάδας στη νησίδα, που απέχει μόλις 300μ.από την ακτή.

"Ως τοπική κοινωνία αντιδρούμε στην περιβαλλοντολογική και αναπτυξιακή καταστροφή της περιοχής μας», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσιόπης και μέλος της επιτροπής αγώνα, Κώστας Σαρακινός και πρόσθεσε: «θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο για να υπερασπιστούμε το δίκαιο αίτημα μας. Στις δύσκολες οικονομικά εποχές που περνά ο τόπος, το κράτος επιλέγει να πλήξει έναν μεγάλο πόλο έλξης τουριστών και να καρατομήσει κάθε προοπτική ανάπτυξης του θαλασσίου τουρισμού όπως και θα υποβαθμίσει την Κασσιόπη και τις Σινιές, δυο περιοχές με σημαντική τουριστική ανάπτυξη, παρά τις δυσκολίες των καιρών.

«Το Καπαρέλι δεν είναι μια απλή βραχονησίδα έξω από το λιμάνι της Κασσιόπης, αλλά ένα ιστορικό μνημείο» υποστηρίζουν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής εξηγώντας πως εκεί βρίσκεται ένας από τους παλαιότερους φάρους της Ελλάδας κατασκευασμένος από τους Άγγλους το 1828,κάτι που αποτελεί και τουριστικό αξιοθέατο.
Επιπλέον, επισημαίνουν ότι η νησίδα ανήκει στο ευρύτερο οικοσύστημα του Ερημίτη το οποίο περιβάλλεται από παρθένες παραλίες μιας περιοχής άπειρου φυσικού κάλους, με δασικές εκτάσεις εκατοντάδων στρεμμάτων όπου ζουν 220 διαφορετικά είδη πτηνών.

Στις τρεις λίμνες της περιοχής υπάρχουν βίδρες καθώς και νεροχελώνες, ενώ την περίοδο της μετανάστευσης, πουλιά όπως οι ερωδιοί τις χρησιμοποιούν ως τόπο ανάπαυσης. Ένα ακόμη ισχυρό επιχείρημα το οποία προτάσσουν είναι ότι η περιοχή έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και δέχεται υψηλού εισοδηματικού επιπέδου τουρίστες. Ειδικότερα, αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Βρετανούς, οι οποίο μάλιστα έχουν επενδύσει εκεί και αποκαλούν την περιοχή: "Kensington οn sea".