Τους πλέον εξελιγμένους φακούς ανακοίνωσε ότι διαθέτει η εταιρεία νανοτεχνολογίας Innovega. Οι φακοί επαφής θα συνοδεύονται με ζευγάρι γυαλιά που θα προσφέρουν όραση αετού και εικόνες εικονικής πραγματικότητας. Οι φακοί αυτοί, θα αλλάξουν τα δεδομένα, σύμφωνα με υπευθύνους της εταιρείας, στην ψυχαγωγία με βιντεοπαιχνίδια αλλά και τα λεγόμενα smartphones.

Το θέμα όμως δεν είναι εκεί. Η συγκεκριμένη εταιρεία έκανε αυτή την ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση ερευνητικού προγράμματος για την κατασκευή ακόμη πιο εξελιγμένων φακών επαφής, πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από το Πεντάγωνο των Η.Π.Α. Στόχος είναι οι Αμερικανοί στρατιώτες να είναι σε θέση στο μέλλον να έχουν τη δυνατότητα μέσω των συγκεκριμένων φακών να εστιάζουν σε αντικείμενα μίλια μακριά.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί της εταιρείας ισχυρίζονται ότι έχουν την τεχνολογία πλέον να φέρουν αντικείμενα μίλια μακριά με καθαρότητα λίγων μέτρων. Θα είναι σαν να βλέπει κανείς τηλεόραση 240 ιντσών σε απόσταση 3 μέτρων. Η αίτηση για αδειοδότηση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων αναμένεται να κατατεθεί μέσα στο 2012 και αν όλα πάνε καλά οι υπερφακοί θα κυκλοφορήσουν το αργότερο μέχρι το 2014.

Πηγή: skai.gr