Η Ιατρική Μουσικοθεραπεία ορίζεται ως η κλινικά και επιστημονικά αποδεδειγμένη εφαρμογή της μουσικής στον ιατρικό τομέα (όπως π.χ. στην ψυχιατρική, νευρολογία, νεογνολογία, ογκολογία κλπ) και έχει ως στόχο την ολική καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των ασθενών. Στην καρδιολογία έχει τεκμηριωθεί με επιστημονικές μελέτες ότι η μουσική συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της ταχυκαρδίας, του άγχους και της ανησυχίας που προκαλεί η αναμονή αποτελεσμάτων, η έκβαση της θεραπείας, κ.α.  Η μουσική συνδυάζεται με το τραγούδι, τους αυτοσχεδιασμούς, τη γραφή στίχων, την σταδιακή χαλάρωση και την καθοδηγούμενη νοερή απεικόνιση. 

Γι αυτό το λόγο Αμερικανοί μουσικοθεραπευτές επισκέφθηκαν το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου και πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς, κάνοντας σαφή την αποτελεσματική λειτουργία της μουσικής σε διάφορες παθήσεις.

Οι φοιτητές επισκέφθηκαν ασθενείς στα δωμάτιά τους και έπαιξαν μουσική καλώντας τους παράλληλα να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία.  Ειδικά με τους μικρούς ασθενείς υπήρξε εργασία και σε ομάδες όπου έγινε συνδυασμός της μουσικής με τη ζωγραφική καθώς τα παιδιά ζωγράφιζαν ενώ άκουγαν μουσική.