Η άνοιξη αν και τονώνει τη διάθεσή μας, συχνά επιδρά αρνητικά στον οργανισμό μας. Δεν είναι μόνο όσοι υποφέρουν από αλλεργίες αλλά και όλοι όσοι πέφτουν θύματα του συνδρόμου εαρινής κόπωσης, που κατά κύριο λόγο πλήττει περισσότερο εμάς τις γυναίκες.

Η αύξηση της ηλιοφάνειας προκαλεί νωθρότητα και μειωμένη ενεργητικότητα αλλά και πολλά ακόμη ενοχλητικά «γυναικεία» συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ημικρανίες και ιλίγγους. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις μειώνεται η όρεξη και το αίσθημα της πείνας με αποτέλεσμα να μην τρεφόμαστε σωστά και να επιδεινώνουμε την κατάσταση. Ας δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε για να αναζωογονηθούμε.

1. Πες ναι στον καλό υπνάκο

Μπορεί τον χειμώνα να γέμιζες τις μπαταρίες σου με ένα σύντομο υπνάκο αλλά την άνοιξη τα δεδομένα αλλάζουν. Αν υποφέρεις από το σύνδρομο προσπάθησε να προσφέρεις στον εαυτό σου την πολυτέλεια του 8ωρου συνεχόμενου νυχτερινού ύπνου που θα βοηθήσει τον οργανισμό σου να αποταμιεύσει ενέργεια για την επόμενη ημέρα.

2. Πες όχι στα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια

Τα οινοπνευματώδη ποτά δεσμεύουν βιταμίνες όπως οι Β και C από τις τροφές ενώ ο καπνός εξαντλεί γρηγορότερα τα αποθέματά τους. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, συνεχίζοντας με θέρμη τις… κακές συνήθειες επιτείνεις το αίσθημα κούρασης που νιώθεις αφού πιθανότατα προκαλείς στον οργανισμό σου ανεπάρκεια βιταμινών.

3. Ναι στη διατροφή, όχι στη δίαιτα

Μια ισορροπημένη διατροφή θα σε εφοδιάσει με τις επαρκείς ποσότητες βιταμινών που θα σου χαρίσουν ενέργεια και ζωντάνια ακόμη και την Άνοιξη. Αντίθετα μια εξαντλητική δίαιτα θα σε ρίξει ακόμη περισσότερο ενισχύοντας την παθητικότητά σου και το αίσθημα έντονης κόπωσης που νιώθεις. Βάλε στην καθημερινότητά σου σαλάτες, φρούτα και δημητριακά και μην ξεχνάς το κοτόπουλο, τα θαλασσινά και τα λιπαρά ψάρια, τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη Β.

4. Και με τα συμπληρώματα διατροφής τι γίνεται; Να πάρεις όχι;

Αν και δεν αποτελεί την καλύτερη λύση, ο σημερινός τρόπος ζωής και η έλλειψη ισορροπημένης διατροφής μπορεί να δημιουργήσουν ανάγκες για λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων. Καλό θα ήταν να εξασφαλίσεις τις απαραίτητες βιταμίνες από τις ίδιες τις τροφές αλλά αν χρειάζεσαι άμεση τόνωση, το κατάλληλο συμπλήρωμα θα σε βοηθήσει αισθητά. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, καλό θα ήταν να επισκεφτείς τον γιατρό σου που θα σου προτείνει το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής ανάλογα με τις ανάγκες σου.


Πηγή: www.womenonly.gr