Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ, το 5,6% του συνολικού πληθυσμού πήγε σε σολάριουμ τυς τελευταίους δώδεκα μήνες.

Τα υψηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν σε λευκές γυναίκες, μεταξύ 18-25 ετών. Συγκεκριμένα, τρεις στις δέκα λευκές γυναίκες ηλικίας 18-25 ετών πήγαν σε σολάριουμ τους τελευταίους δώδεκα μήνες - 31,8% μεταξύ 18-21 ετών και 29,6% μεταξύ 22-25 ετών.

Από τους λευκούς ενήλικες που δήλωσαν πως πήγαν σε σολάριουμ, το 57,7% των γυναικών και το 40% των αντρών δήλωσαν πως πήγαν σε σολάριουμ δέκα ή περισσότερες φορές.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επισήμως θεωρεί τις συσκευές τεχνητού μαυρίσματος με υπεριώδη ακτινοβολία UV να είναι μια από τις αιτίες καρκίνου στον άνθρωπο. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, φυσική ή μη, είναι ο πιο γνωστός παράγοντας καρκίνου του δέρματος που μπορεί να αποφευχθεί.

Ο καρκίνος του δέρματος είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ετησίως, ο καρκίνος του δέρματος εκτιμάται ότι κοστίζει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια για τη θεραπεία και 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένη παραγωγικότητα.

Πηγή: skai.gr