Η ζάχαρη, ως τρόφιμο, δεν έχει και την καλύτερη φήμη. Για την ακρίβεια, έχει μάλλον τη χειρότερη. Κατηγορείται ότι προκαλεί ένα σωρό προβλήματα στην υγεία, κι όμως! Αυτή η «κακή» ζάχαρη έχει και ευεργετικές ιδιότητες. Φτάνει να τη χρησιμοποιήσουμε σωστά.    Κάψιμο στη γλώσσα  
Λίγη ζάχαρη μπορεί να ανακουφίσει ένα κάψιμο στη γλώσσα, από ζεστό ρόφημα ή φαγητό. Το ίδιο ισχύει και για τα καυτερά φαγητά.   

Ιδανικό συστατικό για πήλινγκ  
Είτε σε μορφή κρυστάλλων είτε άχνη η ζάχαρη είναι ιδανικό συστατικό για απολέπιση στο πρόσωπο, τα χείλη ή το σώμα. Ανακατέψτε το με χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού ή λάδι καρύδας ή αβοκάντο.   

Τροφή για τα φυτά  
Μια κουταλιά ζάχαρης και δύο κουταλιές ξύδι, θα διατηρήσουν για μεγαλύτερο διάστημα τα φρέσκα λουλούδια σας στο βάζο.   

Καθαρισμός των χεριών  
Αν λερωθείτε με γράσο, πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και ζάχαρη. Οι κόκκοι θα εξαφανίσουν τη βρωμιά.   

Καθαρισμός λεκέδων από γκαζόν  
Οι πράσινοι λεκέδες γίνονται παρελθόν αν τους τρίψετε με ένα μίγμα από χλιαρό νερό και ζάχαρη άχνη. Αφήνετε το μίγμα για 15 λεπτά και πλένετε κανονικά το ρούχο.   

Διατήρηση κέικ  
Αν τυλίξετε το κέικ σε διάφανη μεμβράνη, μαζί με μερικού κύβους ζάχαρης, θα διατηρηθεί φρέσκο και αφράτο για μεγαλύτερο διάστημα.   

Ανακούφιση πληγών  
Λίγη ζάχαρη πάνω σε μία ανοιχτή πληγή μπορεί να διώξει τα βακτήρια και να σας γλιτώσει από μολύνσεις.