Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ο 16χρονος Γιάσερ Λόπεζ από τη Φλόριδα των ΗΠΑ, καθώς προχθές διαπέρασε το κεφάλι του ένα καμάκι ψαροτούφεκου μήκους 1 μέτρου και σήμερα… είναι καλά στην υγεία του!

«Φυσιολογικό» χαρακτηρίζει το περιστατικό και την εξέλιξή του ο νευροχειρουργός Γιώργος Αρχοντάκης.
Το περιστατικό συνέβη στο Μαϊάμι, όταν δύο φίλοι αποφάσισαν να πάνε για ψαροτούφεκο, κάτι που έκαναν συχνά. Τη στιγμή όμως που ο Γιάσερ είχε οπλίσει το ψαροτούφεκό του, αυτό απασφαλίστηκε, πετάχτηκε με δύναμη και τον χτύπησε στο πάνω μέρος του δεξιού φρυδιού.

Το καμάκι συνέχισε την πορεία του με μικρή γωνία και κατέληξε να βγει από το πίσω και πάνω μέρος του κεφαλιού. Ο νεαρός αμέσως διεκομίστηκε στο Νοσοκομείο Τζάκσον Μεμόριαλ του Μαϊάμι, όπου υποβλήθηκε σε τρίωρη επέμβαση για την αφαίρεση του καμακιού.

Η ιατρική ομάδα που τον συνόδευσε από το σημείο του ατυχήματος μέχρι και το νοσοκομείο, ανέφερε ότι όταν παρέλαβαν τον Λόπεζ είχε τις αισθήσεις του.

Επιπλέον, μπορούσε να συνεργαστεί μαζί τους για την πρώτη κλινική εκτίμηση, κάτι που υπέδειξε στους χειρουργούς ότι ο νεαρός δεν είχε υποστεί σοβαρή βλάβη σε ζωτικά σημεία του εγκεφάλου. Ετσι, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα μπορούσε να επιβιώσει και μετά την αφαίρεση.

Πηγή: tanea.gr