Οι Ολυμπιακοί αγώνες μόλις άρχισαν και σιγά σιγά το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ καταρρίπτονται. Οι αθλητές καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες, προκειμένου να πετύχουν κάτι που μοιάζει με «αδύνατο».    Ο οργανισμός τους, αν και προπονημένος, πολλές φορές δεν αντέχει. Η πάθηση που οι περισσότεροι έχουμε ακούσει, είναι η περίφημη «κήλη». Τι ακριβώς όμως είναι αυτή η κήλη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί;  

Το Σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών ή αλλιώς κήλη των αθλητών, είναι μια πάθηση που αντιμετωπίζουν αρκετοί αθλητές κυρίως ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές ή γενικότερα αθλούμενοι.  

Ο Jerry Gilmore αναγνώρισε το σύνδρομο αυτό πρώτος το 1980 και ανέπτυξε μια χειρουργική τεχνική αποκαταστάσεως.Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ,άλγος στην περιοχή της βουβωνικής χώρας και στην ηβική σύμφυση , που μερικές φορές είναι τόσο έντονο που ο επαγγελματίας αθλητής μπορεί να εγκαταλείψει ακόμη και μια λαμπρή καριέρα.  

Οι τραυματισμοί της βουβωνικής χώρας αποτελούν το 2 έως 5 % όλων των αθλητικών τραυματισμών, έτσι για να μην έχουμε καταστροφικές συνέπειες στην καριέρα των αθλητών η σωστή διάγνωση και θεραπεία έχουν πρωτεύοντα ρόλο, ώστε η πάθηση αυτή να μην γίνει χρόνια.  

Παθήσεις που περιλαμβάνονται στο σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών είναι:  

- Τενοντοπάθεια των προσαγωγών.  
- Τενοντοπάθεια του λαγονοψοίτου.  
- Τενοντοπάθεια του ορθού κοιλιακού.  
- Κατάγματα εκ κοπώσεως ηβικού οστού.  
- Κατάγματα εκ κοπώσεως του αυχένα του μηριαίου.  
- Τραυματική ηβική οστείτης.  
- Παγίδευση του θυρεοειδούς νεύρου.  

Πηγή: iatropedia.gr