Κήλη: Η πάθηση των αθλητών


Οι Ολυμπιακοί αγώνες μόλις άρχισαν και σιγά σιγά το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ καταρρίπτονται. Οι αθλητές καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες, προκειμένου να πετύχουν κάτι που μοιάζει με «αδύνατο».    Ο οργανισμός τους, αν και προπονημένος, πολλές φορές δεν αντέχει. Η πάθηση που οι περισσότεροι έχουμε ακούσει, είναι η περίφημη «κήλη». Τι ακριβώς όμως είναι αυτή η κήλη και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί;  

Το Σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών ή αλλιώς κήλη των αθλητών, είναι μια πάθηση που αντιμετωπίζουν αρκετοί αθλητές κυρίως ποδοσφαιριστές και καλαθοσφαιριστές ή γενικότερα αθλούμενοι.  

Ο Jerry Gilmore αναγνώρισε το σύνδρομο αυτό πρώτος το 1980 και ανέπτυξε μια χειρουργική τεχνική αποκαταστάσεως.Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ,άλγος στην περιοχή της βουβωνικής χώρας και στην ηβική σύμφυση , που μερικές φορές είναι τόσο έντονο που ο επαγγελματίας αθλητής μπορεί να εγκαταλείψει ακόμη και μια λαμπρή καριέρα.  

Οι τραυματισμοί της βουβωνικής χώρας αποτελούν το 2 έως 5 % όλων των αθλητικών τραυματισμών, έτσι για να μην έχουμε καταστροφικές συνέπειες στην καριέρα των αθλητών η σωστή διάγνωση και θεραπεία έχουν πρωτεύοντα ρόλο, ώστε η πάθηση αυτή να μην γίνει χρόνια.  

Παθήσεις που περιλαμβάνονται στο σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών είναι:  

- Τενοντοπάθεια των προσαγωγών.  
- Τενοντοπάθεια του λαγονοψοίτου.  
- Τενοντοπάθεια του ορθού κοιλιακού.  
- Κατάγματα εκ κοπώσεως ηβικού οστού.  
- Κατάγματα εκ κοπώσεως του αυχένα του μηριαίου.  
- Τραυματική ηβική οστείτης.  
- Παγίδευση του θυρεοειδούς νεύρου.  

Πηγή: iatropedia.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο