«Είσαι αυτό που μαγειρεύεις» (You are what you cook), είναι ο τίτλος ενός από τα βιβλία που έχει γράψει και εκδώσει φέτος η ομογενής διατροφολόγος δρ. Αντιγόνη Κουρή - Μπλάζου. Περιέχει 80 συνταγές ελληνικής -μεσογειακής δίαιτας και ανοίγει τον δρόμο στους Αυστραλούς όχι μόνο για καλύτερη υγεία, αλλά και γευστικότερη καθημερινή εμπειρία.

Η δρ. Αντιγόνη Κουρή-Μπλάζου θεωρεί ότι οι χορτοφαγία, όταν συνδυάζεται με όσπρια και ξηρούς καρπούς είναι η υγιεινότερη διατροφή.

Στην έρευνα, που διενήργησε πριν χρόνια, η ομογενής επιστήμονας διαπίστωσε ότι «τα επίπεδα παχυσαρκίας και διαβήτη είναι 2-3 φορές υψηλότερα στην πρώτη γενιά Ελληνοαυστραλών, ιδιαίτερα των γυναικών. Υπάρχουν δε και άλλες μελέτες, που στηρίζουν αυτή τη διαπίστωση».

Η ίδια τονίζει ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ηγείται έρευνας στο πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης με αντικείμενο το σωματικό βάρος Ελλήνων άνω 65 χρόνων, την υγεία τους και τις διατροφικές τους συνήθειες. Τα στοιχεία, που θα προκύψουν θα συγκριθούν με εκείνα αντίστοιχης έρευνας, που διενεργεί για τον ελλαδικό χώρο το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες έρευνες με τους Κρήτες της Αυστραλίας και εκείνους της Κρήτης, καθώς επίσης και τους Κύπριους με το ίδιο σύστημα.