Με αφορμή την 15η Σεπτεμβρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη και στο πλαίσιο ανάπτυξης προγραμμάτων ιατρικής πρόληψης η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με πρωτοβουλία της και σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων και τους Δ/ντές των ουρολογικών κλινικών ΠαΓΝΗ Καθηγητή κ. Φρ. Σοφρά, Γ.Ν. Χανίων κ. Γ. Χριστουλάκη και Γ.Ν. Αγ. Νικολάου κ. Εμμ. Λιανό, πραγματοποιεί πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη.

Σήμερα  Πέμπτη 13.09.2012 και αύριο Παρασκευή 14.09. 2012, από 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι άνδρες ηλικίας 50-75 ετών μπορούν να προσέρχονται χωρίς ραντεβού στα εξωτερικά τακτικά ουρολογικά ιατρεία των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ, Γ.Ν. Χανίων και Γ.Ν. Αγ. Νικολάου και να ελέγχονται δωρεάν από τους ουρολόγους γιατρούς των νοσοκομείων για τον καρκίνο του προστάτη.

Ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος  του ανδρικού πληθυσμού περιλαμβάνει ενημέρωση, κλινική εξέταση και προληπτική εξέταση μέτρησης του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA).

Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει έμφαση στη διαπίστωση ότι μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης, και ότι επίσης μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης.  .

Τα ως άνω νοσοκομεία, με την επιστημονική υποστήριξη των ουρολογικών κλινικών τους, ορίστηκαν ως πυλώνες υλοποίησης της ενέργειας, δεδομένων των δυνατοτήτων παροχής των συγκεκριμένων υπηρεσιών τους στους πολίτες.

Σημείωση:

Σας γνωρίζουμε ότι οι Δ/ντές ιατροί και επιστημονικά της κάθε ουρολογικής κλινικής μπορούν θα μιλήσουν στα ΜΜΕ για τη νόσο παρέχοντας ιατρική ενημέρωση στο κοινό, εάν αυτό κριθεί σκόπιμο και ζητηθεί.

Θέτουμε υπόψη σας τα στοιχεία επικοινωνίας των

Καθηγητή Ουρολογίας- Δ/ντή ουρολογικής  κλινικής Παγνη, κ. Φρ. Σοφρά: κιν. 6944472417/τηλ. Γρ. 2810 392 339

Δ/ντή ουρολογικής κλινικής του Γ.Ν. Αγ. Νικολάου κ. Εμμ. Λιανού:

Τηλ. Γρ. 28410 66408