Το βιάγκρα δεν καταπολεμά μόνο τη στυτική δυσλειτουργία, αλλά μπορεί να βοηθά τους άνδρες να απαλλαγούν από το λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς, αναφέρουν γερμανοί ερευνητές.

Μελετώντας ομάδα ποντικιών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το γνωστό «μπλε χαπάκι» μετατρέπει τα ανεπιθύμητα λευκά λιποκύτταρα σε μπεζ λιποκύτταρα, τα οποία καίνε θερμίδες αντί να τις αποθηκεύουν στην περιοχή της κοιλιάς όπως κάνουν τα λευκά.

Το μπεζ λίπος μειώνει επίσης τον κίνδυνο άλλων επιπλοκών που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως η φλεγμονή που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιοπάθεια, διαβήτη και καρκίνο.

«Η σιλδεναφίλη (σ.σ. η δραστική ουσία του βιάγκρα) όχι μόνον καταπολεμά την στυτική δυσλειτουργία, αλλά μπορεί να ελαττώσει τον κίνδυνο αύξησης του σωματικού βάρους», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Αλεξάντερ Πφάιφερ, καθηγητής και διευθυντής στο Ίδρυμα Φαρμακολογίας & Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου της Βόννης.

Ο δρ Πφάιφερ και οι συνεργάτες του εξέτασαν τις επιδράσεις του φαρμάκου στα λιπώδη κύτταρα ποντικιών, έπειτα από τη διαπίστωση ότι τα ζώα που είχαν πάρει βιάγκρα εκδήλωναν αντοχή στην παχυσαρκία όταν τρέφονταν με πολλά λίπη.

Οι ερευνητές χορήγησαν βιάγκρα στα ζώα επί επτά ημέρες, διαπιστώνοντας ότι εμπόδιζε τα λευκά λιποκύτταρα να αναπτυχθούν και να απελευθερώσουν ορμόνες, οι οποίες προκαλούν φλεγμονή.

Οι ερευνητές, οι οποίοι δημοσιεύουν την έρευνά τους στην «Επιθεώρηση της Ομοσπονδίας Αμερικανικών Εταιρειών Πειραματικής Βιολογίας» (The FASEB Journal), τονίζουν ότι οι δράσεις αυτές πρέπει να επαληθευθούν σε πρόσθετες μελέτες.

Συνιστούν επίσης στους άνδρες να μην σπεύσουν να πάρουν βιάγκρα προκειμένου να αδυνατίσουν. «Βρισκόμαστε στο στάδιο της βασικής έρευνας και όλα τα έως τώρα ευρήματα προέρχονται από πειράματα σε ζώα, συνεπώς είναι πρόωρο να εφαρμοστεί κάτι στην πράξη», υπογράμμισε ο δρ Πφάιφερ.

Πηγή: tanea.gr