Την επόμενη φορά που το παιδί σας θα στρέψει το κεφάλι του από την άλλη καθώς θα προσπαθείτε να του δώσετε ένα σιρόπι ή να το πείσετε να φάει μπρόκολο, μην το μαλώσετε: η τάση αυτή είναι έμφυτη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας στη Φιλαδέλφεια. 
Όπως εξήγησε η ερευνήτρια Τζούλι Μενέλα από το Κέντρο Χημικών Αισθήσεων Μονέλ, στη Φιλαδέλφεια, ο ανθρώπινος οργανισμός είναι σχεδιασμένος να αποστρέφεται τις πικρές γεύσεις επειδή πολλές τοξικές χημικές ουσίες είναι πικρές. 
Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνετε; «Να ζητήσετε κάποιο πιο εύγευστο σιρόπι ή να αναμειγνύετε το σιρόπι με μικρή ποσότητα κρέμας είτε παγωτού», συνιστά η δρ Έβελιν Ράις από το Νοσοκομείο Παίδων του Πίτσμπουργκ. 

Όσον αφορά το μπρόκολο, να το σερβίρετε από καιρού εις καιρόν διότι οι γευστικές προτιμήσεις αλλάζουν με τον καιρό. Στο ενδιάμεσο, όμως, να προσφέρετε στο παιδί ποικιλία λαχανικών. Και επειδή οι βάσεις της γεύσης τίθενται στη μήτρα, να τρώτε ποικιλία φυτικών τροφίμων κατά την εγκυμοσύνη...


Πηγή:tanea.gr