Εάν έχετε περάσει τα 50 σας χρόνια και θέλετε να αποφύγετε την φθορά που συχνά επέρχεται στην ακοή με το πέρασμα του χρόνου, καλό είναι να αρχίσετε να τρώτε άφθονα σκουροπράσινα λαχανικά (όπως τα σπαράγγια) και όσπρια (όπως οι φακές και τα φασόλια), συνιστά η επιθεώρηση «Αρχεία Εσωτερικής Παθολογίας».  

Και εξηγεί ότι τα τρόφιμα αυτά είναι πλούσια σε φολικό οξύ - μία βιταμίνη του συμπλέγματος Β που διαπιστώθηκε ότι προστατεύει την ακοή. Έρευνες απέδειξαν ότι άτομα, τα οποία κατανάλωναν τρόφιμα ελλειπή σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά είχαν προβλήματα ακοής σε σχετικά μικρές ηλικίες.

Πηγή:tanea.gr