Ο γάμος κάνει καλό στην καρδιά!

Ο γάμος κάνει καλό στην καρδιά!
Ο γάμος φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφραγμάτων τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν Φινλανδοί επιστήμονες.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι παντρεμένοι άνδρες απειλούνται λιγότερο από εμφράγματα και έχουν υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης έπειτα από ένα τέτοιο περιστατικό, συγκριτικά με όσους ζουν μόνοι τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές, έως τώρα δεν υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία για τις γυναίκες. 

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «European Journal of Preventive Cardiology», συγκεντρώθηκαν στοιχεία που αφορούν περισσότερους από 15.300 άνδρες και γυναίκες που υπέστησαν έμφραγμα μεταξύ του 1993 και του 2002. 

Διερευνώντας τον ρόλο του γάμου σε σχέση με τις πιθανότητες εμφράγματος, οι Φινλανδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι εργένηδες άνδρες είχαν 58-66% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα σε σύγκριση με τους παντρεμένους, ενώ οι ανύπαντρες γυναίκες ήταν 60-65% πιο πιθανό να υποστούν έμφραγμα σε σχέση με όσες είχαν παντρευτεί. 

Πηγή: vita.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο