Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αναμένεται να προχωρήσει σε μια πανευρωπαϊκή αναθεώρηση του φαρμάκου Diane 35  και των γενοσήμων του, μετά από αίτημα της Γαλλίας.

Στην Ελλάδα κυκλοφορεί το προϊόν Gynofen 35 με την ίδια σύσταση.
 
Επιπλέον ο Γαλλικός Οργανισμός Φαρμάκων (ANSM)ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες την πρόθεσή του να αναστείλει, μέσα σε τρεις μήνες, την άδεια κυκλοφορίας του φαρμάκου Diane 35 καθώς και όλων των προϊόντων με την ίδια σύσταση.Το Diane 35 (οξική κυπροτερόνη 2 mg, αιθινυλοιστραδιόλη 35 μικρογραμμάρια), χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ακμής αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις και για αντισύλληψη.Τα φάρμακα αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλη την Ευρώπη και έχουν εγκριθεί σε επίπεδο κρατών μελών εδώ και πολλά χρόνια.

Στη Γαλλία, είναι εγκεκριμένα μόνο για τη θεραπεία της ακμής, αλλά σε ορισμένα άλλα κράτη μέλη έχουν επίσης εγκριθεί για την θεραπεία της ακμής σε γυναίκες που επιθυμούν να λαμβάνουν από του στόματος αντισύλληψη, καθώς και σε άλλες δερματολογικές καταστάσεις.

Ο Γαλλικός Οργανισμός Φαρμάκων (ANSM) έκρινε ότι το Diane 35 και τα γενόσημά του ενέχουν τον κίνδυνο θρομβοεμβολής ο οποίος είναι γνωστός εδώ και πολλά χρόνια, ενώ η αποτελεσματικότητά τους στη θεραπεία της ακμής ήταν μόνο μέτρια και ότι είναι διαθέσιμες εναλλακτικές θεραπείες για την ακμή. Επιπλέον, σημείωσε ότι αυτά χρησιμοποιούνται ευρέως εκτός ενδείξεων (off-label) ως αντισυλληπτικά.