Οι γιατροί πιστεύουν ότι, κατά βάση, δεν υπάρχει κανένας λόγος που να αποθαρρύνει τις μέλλουσες μητέρες να οδηγούν, με την προϋπόθεση ότι, η υγεία τους είναι άριστη και συμμορφώνονται στους κανόνες που τις αφορούν.

Πώς χρησιμοποιούμε τη ζώνη ασφαλείας

Όταν η εγκυμοσύνη δεν παρουσιάζει επιπλοκές, το μωρό δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα όταν η μητέρα του οδηγεί, αφού είναι καλά προστατευμένο μέσα στον υδάτινο κόσμο του, ώστε να μπορεί να αντέξει τους κραδασμούς από τις μικροσυγκρούσεις, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος ούτε γιΆ αυτό, αλλά ούτε και για τη μητέρα.

Για να είναι όμως ασφαλείς και οι δύο, είναι απαραίτητη η ζώνη ασφαλείας. Οι έγκυες οδηγοί βέβαια, πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα πώς να τοποθετούν τη ζώνη, ώστε να αποφύγουν δυσάρεστα προβλήματα.

Σωστή τοποθέτηση της ζώνης ασφαλείας

Η σωστή τοποθέτηση είναι το κάτω τμήμα της να περνά κάτω από την κοιλιά και όχι να την πιέζει στο επάνω μέρος της δημιουργώντας πρόβλημα στην ίδια, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για το μωρό. Το πάνω μέρος της ζώνης θα πρέπει να περνά ανάμεσα από το στήθος και πάντοτε πάνω από τον ώμο της γυναίκας. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται οι μέλλουσες μητέρες που υποφέρουν από ζαλάδες και αίσθημα αδυναμίας.  Τότε, καλό είναι να μην οδηγούν, διότι τα αντανακλαστικά τους είναι αρκετά μειωμένα και θέτουν σε κίνδυνο το μωρό αλλά και τις ίδιες.

Ακόμη, όσες στρεσάρονται όταν βρίσκονται πολλές ώρες μέσα στην κίνηση, θα πρέπει να εγκαταλείψουν την οδήγηση. Καλό επίσης, είναι να συμβουλευτούν το γιατρό τους για το αν πρέπει να βρίσκονται μέσα σε ένα αυτοκίνητο ακόμα και ως συνεπιβάτες.

Πηγή: autotriti.gr