Την ανησυχία του για την αύξηση των παιδοψυχιατρικών περιστατικών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης εξέφρασε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Ιωάννης Γιαννακόπουλος.


«Τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης παρατηρείται αύξηση στα παιδοψυχιατρικά περιστατικά σε ποσοστό της τάξεως 38% ετησίως. Μόνο τον τελευταίο μήνα 122 παιδιά πέρασαν την πόρτα του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου του Καραμανδανείου Νοσοκομείου και ζήτησαν βοήθεια. Το άγχος και η κατάθλιψη, δυστυχώς, δεν αφήνουν ανεπηρέαστες τις παιδικές ψυχές» ανέφερε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε πως «η απελπισία των γονιών δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στα παιδιά. Οι γονείς χάνονται στον δικό τους πανικό και την αγωνία για την επιβίωση και δεν μπορούν να στηρίξουν συναισθηματικά τα παιδιά τους. Η προσέλευση των παιδιών είναι πολύ μεγάλη στον νέο αυτό χώρο σε σχέση με αυτή που είχαμε στο νοσοκομείο».

Να σημειωθεί πως το Κέντρο έχει ξεκινήσει πρόγραμμα με επισκέψεις σε σχολεία κάθε Δευτέρα απόγευμα και σχεδιάζονται αρκετές δράσεις.