Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σουόνσι, η χρήση του Διαδικτύου για μεγάλα χρονικά διαστήματα έχει αποτέλεσμα να αναπτύσσονται σύνδρομα απόσυρσης όμοια με αυτά που παρουσιάζουν οι ναρκομανείς και πιο συγκεκριμένα οι χρήστες των λεγόμενων recreational drugs, όπως το ecstasy.
Όπως συμβαίνει και στους ναρκομανείς, έτσι και στους χρήστες του Διαδικτύου, μόλις χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο, η μελαγχολική τους διάθεση ανέβηκε. Η έρευνα χρησιμοποίησε 60 εθελοντές με μέσο όρο ηλικίας τα 25 και οι επιστήμονες επισημαίνουν πως το αντίκτυπο στην κοινωνία θα είναι μεγάλο, στην περίπτωση που η χρήση του Διαδικτύου αυξηθεί, όπως και προβλέπεται. 
 

Ο καθηγητής Phil Reed του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Σουόνσι αναφέρει: «Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι περίπου οι μισοί νέοι που εξετάσαμε ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο μπροστά στο Διαδίκτυο, ώστε αυτό έχει καταφέρει να δημιουργήσει αρνητικές συνέπειες στο υπόλοιπο της ζωής τους».
 

«Όταν οι άνθρωποι αποσυνδέονται από το Internet, αυτό επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή τους. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε όσους είναι χρήστες παράνομων ουσιών, όπως το ecstasy, και δεν τις χρησιμοποιούν». 
 

Η έρευνα αυτή είναι η πρώτη που αναφέρει τις άμεσες επιπτώσεις που έχει το Διαδίκτυο στην ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων.