Εκτός από γνώσεις, βελτίωση του γραπτού λόγου και όξυνση της φαντασίας μας, η ανάγνωση βιβλίων μας προσφέρει εξυπνάδα και άριστη μνήμη!

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, η κλασική λογοτεχνία και η ποίηση γυμνάζουν το μυαλό μας, βελτιώσουν τη μνήμη μας και μας κάνουν πιο έξυπνους.
 

Στην εν λόγω μελέτη συμμετείχαν εθελοντές, τους οποίους οι ειδικοί υπέβαλαν σε λειτουργική μαγνητική τομογραφία, την ώρα που διάβαζαν αποσπάσματα από εμβληματικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, μεταξύ των οποίων και του Σαίξπηρ.
 

Στη συνέχεια, τους έδωσαν τα ίδια βιβλία σε σύγχρονη απόδοση και κατέγραψε ξανά την εγκεφαλική τους δραστηριότητα. Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως ο περίτεχνος λόγος επιτάχυνε τη λειτουργία του εγκεφάλου, σε σχέση με την απλοϊκή σύγχρονη γραφή.
 

«Η παρούσα μελέτη δείχνει πως τα αριστουργηματικά λογοτεχνικά έργα μπορούν να γεννήσουν συλλογισμούς, να διαμορφώσουν τον τρόπο σκέψης και να δημιουργήσουν συνδέσμους ανάμεσα σε βιώματα και εμπειρίες, σε άτομα όλων των ηλικιών» τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας Φίλιπ Ντέιβις.