Ένα παλιό γνωμικό λέει πως το μηλόξιδο κάνει καλό στη σιλουέτα μας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα σούπερ μοντέλα Σίντι Κρόφορντ και Χάιντι Κλουμ έπιναν λίγο ξύδι πριν από κάθε γεύμα, πιστεύοντας ότι τις βοηθάει να διατηρήσουν τη γραμμή τους. 

Επιστήμονες από την Ιαπωνία διαπίστωσαν προσφάτως πως ο ισχυρισμός αυτός κρύβει κάποια αλήθεια. Οι ερευνητές μελέτησαν ποντίκια και διαπίστωσαν ότι όταν τα τάιζαν με φαγητά που περιείχαν πολλές θερμίδες αλλά και ξύδι, τα ζώα συσσώρευαν 10% λιγότερο λίπος από ό,τι όταν τα τάιζαν με τα ίδια φαγητά αλλά χωρίς ξύδι. 

Σύμφωνα με τους «Τάιμς», ως φαίνεται, το οξύ που περιέχει το ξύδι (οξικό) ενεργοποιεί γονίδια τα οποία ενεργοποιούν ορισμένα ένζυμα, που με τη σειρά τους αυξάνουν την καύση του λίπους- και ο μηχανισμός αυτός καταστέλλει τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.

Επιπλέον, δύο μελέτες έδειξαν ότι ποντίκια που κατανάλωναν ξύδι είχαν χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση σε σύγκριση με όσα δεν το κατανάλωναν.

Άλλες μελέτες έχουν δείξει πως το ξύδι καταστέλλει και την όρεξη, επιβραδύνοντας τον ρυθμό κενώσεως του στομάχου- και αυτό σημαίνει πως με τη βοήθειά του μπορεί να μειώσει κανείς τις ποσότητες της τροφής που καταναλώνει και πιθανώς το τσιμπολόγημα μεταξύ των γευμάτων.
 

ΠΗΓΗ: tanea.gr